Ny leksak. Igen…

Har återigen köpt ett objektiv, det 3’e i år faktiskt. Tillsammans med en kamera och en blixt så får jag försöka hålla mig resten av året nu 🙂 Inte köpa mera saker!!!

Hur som helst, tänkte ändå försöka mig på att göra en liten kortare recension av mitt nya inköp, en Sigma EX 30/1,4 DC HSM.

Så här ser den ut:

Denna sak gav mig först lite huvudbry då jag testade den på min gamla fina 7D. Bilderna blev inte helt hundra tyckte jag. Har ju läst om att Sigma och Canon inte alltid gått hand i hand när det gäller autofokus etc, men har själv inte stött på problemet tidigare. Har ett Sigma 70-200/2,8 som åker med allt som oftast i fotoväskan och där har det funkar klockrent.

Testade också att blända ner för att kolla om det blev bättre. Och jo, det blev det. Men man vill ju kunna använda den på full öppning också. Lite onödigt köp annars.

Så jag testade den på min 60D istället. Och hoppsan vilken skillnad det blev. Som natt och dag. Nu blev det precis som jag ville, inte helt knivskarpt kanske men nära på. Den kostar trots allt inte skjortan och halva kungariket 🙂  Bilderna blir rätt lika som de ovan, tagna med min 7D och min Canon 50/1,4 (som också införskaffats i år), i skärpa på fullt öppnad bländare. Verkligen “good enough” om man frågar mig.

Slutsatsen då: Med rätt kamera så blir denna glugg riktigt fin. Gäller bara för mig att sätta den på rätt kropp helt enkelt 🙂 Den kommer användas mer flitigt i morgon är det tänkt, då det blir öldrickning i Olofsbo 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.